Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

„Часът на Земята": Включи се и ти !

 

16-03-2018
„Часът на Земята": Включи се и ти !

 Часът на Земята на WWF, който стартира като символично събитие за изгасване на светлините, се превърна в най-голямото миролюбиво движение за околната среда в света и даде възможност на милиони да предприемат действия за предотвратяване на климатичните промени.

Организира се за първи път през 2007 г. в Сидни, Австралия, след което става традиция и се отбелязва всяка последна събота от март.Тогава 2,2 милиона души стават част от първия световен час на земята в Сидни, изключвайки осветлението си за 1 час. Само година по-късно 50 милиона души от 370 града, в повече от 35 страни по света, се присъединяват и изключват осветлението си за час.Община Брацигово също за пореден път ще се включи в инициативата като на определения ден - 24 март 2018 г. от 20.30 до 21.30 часа в знак на съпричастност ще бъде угасено осветлението на административни сгради като Исторически музей, Народно читалище „Васил Петлешков -1874" и Общинска администрация.

С участието си ще имаме възможност да помогнем на хората да осъзнаят значението на околната среда. Да представим неразривната връзка между хората и природата. Да прокламираме уважението към горите, океаните, реките, климата и животните. Да покажем, че природата не е далеч, тя е близо до нас и без нея няма как да съществуваме.

 

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик