Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

Скъпи ученици, учители и родители...

 

14-09-2021

Скъпи ученици, учители и родители,

 

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод първия учебен ден - 15 септември!

С откриването на новата учебна 2021/2022 година сърцата на всички нас са изпълнени с вълнение, очаквания, но и притеснение, което е провокирано от необичайната епидемична обстановка, променяща се всеки ден. Невъзможността да се планува в дългосрочен план учебният процес затруднява всички ни, но имайки предвид чудесния начин, по който се справиха учители, ученици, родители и Министерство на образованието през изминалата учебна година, аз съм убеден, че и в предстоящата ще бъдат взети най-правилните решения, с които да се оптимизира учебният процес, а резултатите от положените усилия да са максимално ползотворни.

Безспорно този ден ще бъде най-вълнуващ за учениците, които за първи път ще прекрачат прага на своето училище. Първият училищен звънец ще им отвори вратите към нови знания, които ще им покажат многообразието на света чрез науката.

Скъпи първокласници,  аз вярвам, че вашата любознателност и естествен стремеж към новото ще ви води уверено по пътя на вашето развитие и с лекота ще преминавате през трудностите. Позволете ми да ви пожелая здраве, смели мечти и успехи, с които да се гордеете!

В този празничен ден всички ние отправяме поглед към учителите на нашите деца, изпълнен с надежда и уважение към благородната им и все по-трудна професия!

Уважаеми учители, искрено и от сърце искам да изразя своя респект към Вас и да Ви благодаря за Вашата всеотдайност, търпение и изключителна адаптивност към ежедневно променящата се ситуация! Благодаря Ви за опората, която откриваме във Вас! Бъдете здрави! Благодаря Ви за годините неуморен труд, лишенията и отдадеността към нашите деца. Продължавайте все така да ги вдъхновявате и напътствате с безценните си съвети! Бъдете техните водачи по пътя на знанието, но и приятели по пътя на живота, които винаги да им показват правилната посока!

Пожелавам Ви силата и въодушевлението на първия учебен ден да Ви съпътстват през цялата учебна година. Вярвайте, че с професионализма и търпението си можете да постигнете всяка набелязана цел!

Уважаеми родители,

Всички ние искаме нашите деца да растат щастливи, да бъдат спокойни и уважавани, да се чувстват защитени в училище и у дома, да възпитаваме добри български граждани. Само с обединени усилия, с Вашето разбиране, подкрепа и ангажираност, може да успеем в трудната задача да помогнем на един малък човек да стане личност, а на една вече изградена личност с увереност да тръгне по своя път, ставайки човек. Учете Вашите деца на уважение към учителите и им бъдете опора, когато се изправят пред предизвикателствата на учението. Поощрявайте тяхната любознателност, радвайте се на успехите заедно с тях, възпитавайки ги, че образованието е ценност, правеща ги хора - достойни за обществото и света!


Надежда Казакова

Кмет на община Брацигово;

 

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик